Bevezető az önismeretbe: A KULCS

Megfigyelted már, hogy mi is a véleményed arról, ahogyan irányítod és éled az életedet, illetve hogy hogyan is állsz a tudatosság kérdésével? Megfigyelted már, hogy mi zajlik benned? Hogy hatalmas belső cunamik tombolnak időnként az elmédben?

Hogy sokszor úgy érzed, hogy hiába szeretnéd, hogy haladjon az üzlet, a munka, hogy nőjjön a bevétel, hogy szeretettel tudj a párod, gyerekeid, szüleid, testvéreid felé lenni, hogy azt csináld végre, ami jól esik, hogy elismerjenek, hogy stabilnak és magabiztosnak érezd önmagad, hogy felszabadultan haladj előre az életedben, és hogy meg tudj pihenni időnként?

Legyünk most őszinték egy pillanatra. A legtöbben félünk szembenézni azzal, ami bennünk zajlik, mert attól tartunk, hogy kiderül valami megjavíthatatlan, visszafordíthatatlan hiba, ami bennünk van, vagy hogy keserves munka áll előttünk, ha változtatni szeretnénk rajta. Ebben pedig nem sok tudatosság van.

Félünk, hogy kiderül valami rólunk, amit senkivel nem tudunk, nem merünk megosztani, mert senki nem tudja megérteni és elfogadni. Feltételezzük, hogy elítélnek és értéktelennek tartanak bennünket, ha kifejezzük vagy ha a segítségüket kérjük, és így már előre vesztesnek érezzük benne magunkat. Persze az is lehet, hogy megosztjuk őket a környezetünkkel, de a sokszor reménytelennek találjuk, hogy bárki is megmenthessen bennünket.

Igen, még ez sem szól a tudatosságról, de hadd folytassam még ezt a sort, mielőtt áttérek a pozitív szavakra:

Sokan félünk, hogy mi van, ha kiderül, hogy reménytelenül várjuk a megoldást, az ébredést és a boldog életet.

Ezeket persze sokszor rejtegetni szoktuk nem csak az idegenek, az üzlettársak, munkatársak előtt, de a legjobb barátaink, és akár még a családunk és a párunk előtt is.

Nem meglepő, hogy félve és kétségek között tesszük meg az első lépéseket. Hiszen a gondolatok, belső monológok és érzelmek sűrű erdeje sokszor beláthatatlannak tűnik, hisz megszoktuk a fájdalmat, a káoszt, a menekvést és a harcot.

Többek között ilyenkor van szükség a tudatosságra. Hogy tiszta szemmel lássuk a helyzetet és saját magunkat.

A legtöbben persze félnek szembesülni valódi önmagukkal, mert azt hiszik, hogy ők maguk a személyiségük sötét oldala. Pedig ez nem igaz. Még ha mi magunk is éltük át, nem vagyunk azonosak sem a kudarcainkkal, sem a veszteségeinkkel, sem azzal, amiről azt hisszük, hogy hiányzik belőlünk. A személyiség hozzánk tartozik, egy életen át változik, de mi nem az vagyunk. Mi az vagyunk, aki megfigyeli a személyiséget. Mi magunk vagyunk a megfigyelő, aki, ami rendelkezik testtel, érzelmek- és gondolatokszőtte lélekkel, illetve elmével, és ezekre rá is tudunk látni bármikor, ha úgy döntünk, már nem azonosulunk velük.

Itt hadd mondjam el, hogy nem vagyok sem orvos, sem pszichológus, sem pszichiáter. Nem is végzem az ő munkájukat. Ha problémáid vannak, amely az ő hatáskörük, akkor kérlek, hogy őket keresd fel. Nálam a nondualitás, a tudatosság egy más formájú felfedezése és megélése a fő cél, amely túl van a kettősség és az emberi elme fogalmán. Természetesen a legtöbbünknél egy folyamat vezet el odáig, hogy meglássuk a különbséget a személyiség és a valódi lényünk között, ezért a legtöbben meg vannak győződve róla, hogy azonosak a személyiségükkel, az álarccal, amit viselnek, amíg fel nem fedezik a maszk mögött annak viselőjét, csodálatos és mélységes önmagukat. Tevékenységem egyik célja, hogy ezt bárki megláthassa tapasztalati szinten.

Meglátásom szerint egyéni utak vezetnek a belső kérdések megválaszolásához illetve felszámolásához, nem gondolom, hogy az önmagunkkal való találkozásnak egyetlen módját kéne, hogy kövesse mindenki, és a legnagyobb szeretettel kívánom, hogy mindenki szabadon találja meg a számára legmegfelelőbbet.

Lehet, hogy ha meghallod a szavaimat a konzultációkon és előadásokon, akkor azt mondod, hogy a keleti vallásokat képviselem, mert a témák, amelyeken végig megyek, sokban megegyeznek azzal, amikről ők is beszélnek. Mestereim között tudhatom a tibeti buddhizmus Karma Kagyü vonal és az indiai Srí Ramana Maharsi tanításainak, vonalának képviselőit is, és hálás vagyok az ő tanításaiknak is. Ha érdekel, elmondom, hogy persze, rendelkezem hivatalosan elismert Kineziológiai Oktatói, Conzultáns, Life Coach és más egyéb papírokkal, tanulmányokkal, és tapasztalatokkal is, amelyek középpontjában szintén az ember jóléte áll, és ezen információk is nagy segítség voltak abban, hogy ma már másként viszonyuljak a világhoz, és képes legyek másoknak is segíteni felfedezni a bennük rejlő csodát.

Ugyanakkor, mint ahogyan mindenki, aki segít mások életét szebbé varázsolni kétkezi vagy szellemi munkával, és azt egyedi módon végzi, ahogyan ő a legjobban képes rá, hasonló módon, a velem folytatott beszélgetések is egyedi módon zajlanak.

A konzultációim kulcsa, amitől azok hatékonyak, abban a folyamatban rejlik, amelyen az elmúlt több, mint 20 éven keresztül menve megismertem önmagam és mások belső működését a tapasztalati szinten, egy intenzív kutatómunkában, egy csodálatos, úgymond felébredési folyamatban, és a személyiség működése mögé látva felfedeztem azt, ami soha nem változik bennünk. Visszataláltam ahhoz az állandóhoz, amit sokan a határtalan tudatosság névvel illetnek, és amely sokak szemében csak egy misztérium, de amely valójában mindannyiunk szemén keresztül lát itt és most is, és fedezi fel ezt a csodálatos világot, amelyet életnek nevezünk. Ez pedig túl van a személyiség ágas-bogas világán, ezért aztán nem is célom, hogy a személyiségedet fejlesztgessük. Az élet megannyi oldalán csodálatos a fejlődés megtapasztalása, de ha az imént említett tudatosság megtalálása és az akként való élet, annak a megtestesítése a célod, akkor minden bizonnyal a feljődgetéseken túli ébredés vár, mint következő lépés.

Nem csupán az elméleti tudás bölcs szavait osztom meg veled, hanem a keleti mesterek által is átadott, szavakkal nem igazán megfogalmazható bölcsességet segítek felfedezned saját magadban. Ehhez az egyik leghatékonyabb eszköz annak a leleplezése, aminek eddig tévesen hitted magadat.

Persze nem vagyok megmondó ember, és semmilyen nézetet nem erőltetek rád. Kérdéseim és minden szavam abban munkálkodnak, hogy azt találd meg magadban illetve önmagadként, aki, ami mindig is voltál a legtermészetesebben. Ennek felfedezése életed egyik legjelentősebb pontja lehet.

Találkozásaink során természetesen átbeszéljük, hogy milyen céljaid vannak a programmal, hogy milyen akadályokba ütközöl a hétköznapokat, illetve a tudatosságot illetően, és hogy milyen kérdések foglalkoztatnak. Ezek ugyanis egy szűrőhöz hasonlóan eltakarják látótered egy részét, hiszen fókuszod középpontját képezik.

Az egyik legfontosabb állomásként azt is felfedjük, hogy életed meghatározó tendenciáinak, örömeinek és kudarcainak milyen tudattalan megnyilvánulásai vannak, hogy mi az, ami, bár itt van előtted, és azonosulsz is vele, nem látod, pedig ez mindenre rányomja a bélyegét. Ehhez a generációsan hordozott viselkedésminták és a benned természetessé vált szokások áttekintése segít egy gyengéd irányítással. Nem találgatunk, nem veszünk bele misztifikumokba, hanem a kézzelfoghatót nézzük meg közelebbről és elfogulatlanul.

Az egészben a legmeghatározóbb és legkülönlegesebb az, hogy olyan módon szembesülhetsz a szokásossá vált belső folyamatokkal, hogy azokat valóban, és talán most elsőre igazán megismerheted, és megízlelheted, egy határozott, és mégis egyszerű, természetes módon. Ez segít, hogy ne kiakadj tőle, hogy ne menekülni akarj előle vagy harcolni ellene, hanem hogy egy érdeklődő felfedező módjára vizsgálhasd meg új szemmel, könnyedén, és új hozzáállással.

A cél a tudatosság, nem pedig az érzelmektől elvakult és hitrendszerbe zárt önigazolás.

A folyamat, ami egész életeden át ismétlődött, és úgy tűnt, hogy a markában tart, elveszti a hatalmát fölötted. Új szemmel szemlélve a mindennapokban folyó önbecsapási köröket, egyértelművé tud válni, hogy a változtatás mindig is lehetséges, és mindig is fennáll.

Az elme fokozatos elcsendesedése teret ad a tudatosság egyre nyilvánvalóbb jelenlétének, és napi szinten megfigyelve a belső folyamatokat már nem érezzük, hogy egy láthatatlan, misztikus, általunk befolyásolhatatlan erő áll felettünk, amely irányítja az életünket.

Felismerjük, hogy kezünkben a kulcs, és a szeretetteljes hajlandóság segít, hogy egyre inkább átlássunk korábbi önbecsapásainkon, az elme trükkös megjelenési formáin is, és ezéltal valódi önmagunk is egyértelműen kezd megmutatkozni.

A tudatos jelenlét, mint a legerőteljesebb kulcs pedig segít a bennünk reljő bölcsesség felszínrejövetelében, és mankók nélkül, a hitrendszer ragaszkodási és menekülési kísérletei nélkül élhetünk egy kiegyensúlyozott, szeretetteljes és örömmel teli, eredményes életet.

Így a felszín alatt a mélység életünk szerves részeként csillan meg az általunk képviselt fényben a mindennapokban is, amit bárkivel és mindenkivel megoszthatunk.

Close

50% Complete

Two Step

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.