Harc az ego ellen

Természetesen az egó és a logikus gondolkodás is részt vesz egy darabig az önismereti folyamatban, a megértésben, hiszen fontos, hogy alapod legyen a benned rejlő bölcsesség megjelenéséhez és megértéséhez. Azzal, hogy egyre inkább rálátsz a logika szintjén is saját működésed mélyére, a világ működését fedezheted fel ezen meglátásokban. Az elme megértése fokozatosan egyre több intuitív, ráérző megértéssel tud bővülni, s lehet, hogy egy nap meglepetten tapasztalod, hogy olyan emberek és folyamatok legmélyébe is belelátsz, akiket, amiket eddig nem ismertél, de legalábbis nem ilyen szinten, most pedig megérted őket, és el tudod fogadni, miért élnek úgy, ahogyan élnek. Látni fogod, hogyan alkotják a teljesség harmóniájának azon részét, ami az egyensúlyhoz tartozik.

Az egód ellen tehát nem harcolni kell, hanem felhasználni ahhoz, hogy megismerd, hogyan is működött egész életedben, hogy hogyan csap be még mindig mindennapjaid során, hogy hogyan téveszthet meg egy-egy felismerésed kapcsán, tehát, hogy meglásd, hogy kivel azonosultál eddig. Leleplezve már nem fog tudni elrejtőzni előled, nem fog tudni becsapni, s nem marad más, mint a felébredés. Elfogynak a gondolatok, az elképzelések, és megnyílik előtted a mindennél tisztább és egyszerűbb öröm és csend életteli világa. 

De először is nézd meg jól azt az egót és légy őszinte magadhoz. Az, akit látsz ilyenkor, tényleg te vagy?

Close

50% Complete

Two Step

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.